HomeInfoOver onsDegustatiesContactLevering/ Verzendkosten

Webshop » Per land » Rode wijn » FRANKRIJK » Roussillon » COTES DU ROUSSILON ROUGE Le Secret de Noémie

COTES DU ROUSSILON ROUGE Le Secret de Noémie

COTES DU ROUSSILON ROUGE Le Secret de Noémie

€ 29,50

Beschikbaar

Jaar: 2015
Categorie: Rood
Land: Frankrijk
Regio: Languedoc-Roussillon
Druivensoort: Syrah Grenache
Zoetheid: Droog
Alcohol: 15%
Rijping op vaten: gedeeltelijke vatrijping
Volume: 75 cl

Er waren eens vier Belgische vrienden die tijdens een try-out van een opera-dînatoire in een Leuvens restaurant in 2012 betoverd raakten door het gezang van een mooie sopraan met een dito stem: Noëmie Schellens. Philippe Deneef, Hans Decroos, Eric Lanin en Stefaan Wauters -vier fanatieke en professionele wijnkenners- geraakten zodanig in vervoering dat ze "boem pats" besloten om toverdranken (lees topwijnen) te maken die ze naar Noémie zouden vernoemen. En zo geschiedde. In de volgende weken en maanden kochten ze verschillende kleine wijngaarden in Zuid-Frankrijk. Eerst grenache uit Maury, dan een stuk syrah uit Montner en ten slotte een prachtig perceel grenache noir in Tautavel. Daarna begonnen ze aan het echte werk. Franck Galangau, directeur van de cave Vignerons d'Agly, gaf hen de vrijheid om te experimenteren en zo konden onze vier opera- en wijnliefhebbers hun eigen stijl ontwikkelen. Ook de keuze van de fles en de beschildering ervan weerspiegelen hun ambitie om een uniek kwaliteitsproduct te maken. En zo ging een droom in vervulling: ze maakten één witte en drie rode Noémie-wijnen. Zelfde druiven in een andere combinatie met nu 55 % syrah en 45 % grenache wat natuurlijk voor geheel andere accenten en een andere wijn zorgt. Meer dan de helft (55 %) van de zorgvuldig geselecteerde druiven vergistte op nieuwe eiken topvaten (Seguin-Moreau) van 300 liter. Zoals reeds vermeld komt de grenache van Tautavel en Maury en wordt de syrah in Montner geteeld op een leisteenbodem op 300 m hoogte. Het resultaat is een knappe rode wijn met heerlijke aroma's van zwart fruit, gepocheerde pruimen en vijgen. Verder bespeuren we veel kruiden (tijm, laurier en zoethout), bittere chocolade en rookhinten. We hebben hier te maken met een gulle en krachtige wijn voor feestelijke dineetjes. Schenken op 16 à 17 graden bij schapenbout, lamsgebraad, eendenborst of desgewenst een late gastronomische herfstbarbecue en deze wijn geeft al zijn geheimen prijs. U kan hem nog bewaren tot ongeveer zijn tiende jaar, maar hij is ook jong (vanaf zijn tweede à derde jaar) echt al heerlijk lekker!

Artikelnummer: 556E

Algemene voorwaarden - Privacyverklaring
Powered by EasyWebshop