HomeInfoOver onsDegustatiesContactLevering/ Verzendkosten

Over ons

Tempo del Vino is niet de zoveelste wijnzaak die wijnen verkoopt.

Neen, met onze slogan ‘Ontkurk de passie’ wil ik meer dan wijn of bubbels aanbieden…
Het verhaal achter de wijn, de levensfilosofie van de wijnmaker met andere woorden de beleving van wijn.

Na vele proeverijen, bezoeken van wijndomeinen ( Vacqueyras, Chablis, Sancerre, Piëmonte,.. ) hebben Katrien & ikzelf besloten om met deze leuke hobby/passie iets te doen.
Sinds 01/05/2020 startte ik met Tempo del Vino, wat zoveel betekent als ‘Time for wine, wijntijd…)

Naast een diploma Sommelier aan de Vlaamse Wijnacademie, behaalde ik inmiddels Sommelier-Conseil aan de Université du Vin de Suze-La-Rousse (Frankrijk).
Verder ben ik ook geslaagd als Meester wijnproever van de Vlaamse Wijngilde en ben ik lid van Commanderij Bellebeek (voorzitster Simonne Wellekens) en ook lid van de Vereniging van Vlaamse Sommeliers (VVS)

Tempo del Vino tracht samen met jullie een wijn te vinden naar ieders budget en smaak. Naast een groot aantal traditionele kastelen, bestaat het assortiment eveneens uit minder courante, unieke wijnen uit minder gekende regio’s uit Frankrijk, Italië en de rest van de wereld !

Met vineuze groeten,
Christoph Sunaert


Een leuke anekdote!
De peter van Katrien (A. Cosijn) was tijdens de oorlog de leider van het verzet in Limburg. Omdat hij verschillende talen sprak, ging hij Engelse en Amerikaanse piloten via Bourgondië en Bordeaux naar het niet-bezette Spanje overbrengen. Dit samen met enkele wijnboeren, waaronder ook Dhr. Chopin, eigenaar van het domein Vognes-Romanee Conti.
Na de oorlog gingen ze nog vaak bij mekaar op bezoek, het waren echte vrienden geworden!


Algemene voorwaarden - Privacyverklaring
Webshop gemaakt met EasyWebshop