HomeInfoOver onsDegustatiesContactLevering/ Verzendkosten

Webshop » Per land » Witte wijn » ITALIË » Toscane » Vino Nobile di Montepulciano Riserva - La Calonica

Vino Nobile di Montepulciano Riserva - La Calonica

Vino Nobile di Montepulciano Riserva - La Calonica

€ 26,50

Beschikbaar

2015

D.O.C.G

La Calonica is het wijnbedrijf van de familie Cattani. De wijngaarden bevinden zich op een heuvel in Valiano di Montepulciano, het hartje van de Vino Nobile – regio.

De ondergrond bestaat uit een mengsel van klei & kalk en de wijngaarden genieten van de verzachtende invloeden van het Lago Trasimeno. Kortom de ideale omstandigheden om top - Sangiovese te maken.

Druif : 80 % Prugnolo Gentile ( Sangiovese ), 10 % Merlot , 5 % Canaiolo & 5 % Mammolo

Wijnbereiding : De druiven worden manueel geoogst bij ideale rijpheid. Men gaat de schillen en het sap gedurende 20 dagen laten weken om zo een maximum aan aroma’s en smaken te onttrekken. Dan volgt de klassieke vinificatie op inox en een verdere verfijning van 18 maanden in barriques. Ten slotte rust de wijn nog 6 maanden op fles.

Uitzicht : Intens granaatrood met mooie, traag afvloeiende tranen

Neus : Een heel complexe neus met rijpe pruimen, viooltjes en subtiele gebrande aroma’s van koffie en cederhout. Deze wijn heeft ook heel verleidelijke geuren van zoete specerijen als vanille en kaneel.

Mond : Een volle en sappige wijn met een stevige fruitmassa, krachtige tannines en fijne zuren. Het is een heel even -wichtige wijn met een lange afdronk en een goed bewaarpotentieel.

Serveren bij : Ideaal bij wild, gegrild vlees en belegen kazen.

Algemene voorwaarden - Privacyverklaring
Webshop gemaakt met EasyWebshop
Heeft u een vraag?