ST-MARTIN D’AGEL 2024 BLANC DE MARTIN FAUGÈRES
De wijngaard van 1,74 hectare is aangeplant op een schistterroir. In het hart van de garrigues en midden in de Cevennen groeien de wijnstokken in een sublieme omgeving vol biodiversiteit.
De jaarlijkse productie van deze cuvée is ongeveer 4200 flessen.
Druivenrassen Roussane 55% Vermentino 30% Grenache Gris 15%
Leeftijd van de wijnstokken 10 tot 30 jaar
Teeltmethode Korte snoei op gestekte wijnstokken.
Dichtheid en opbrengst Hoge dichtheid 5.000 wijnstokken per hectare - opbrengst: 20 tot 35 hl per hectare
Vinificatie Oogst wanneer de wijn net rijp is om overrijpe aroma's te vermijden. Selectie in de wijngaard, ontstelen. Koude maceratie vóór de gisting om aroma's en delicatesse te behouden. Zachte extractie met ponsen en overpompen, in tanks met drijvende doppen om de finesse te behouden.
Lange maceratie om de complexiteit te verrijken.
Rijping in roestvrijstalen vaten om de frisheid te behouden.
Degustatie:
De wijnen zijn gemaakt om fijne mediterrane maaltijden te begeleiden of om een moment van samen delen te beginnen met een aperitief. De schistbodem zorgt voor een bijzondere mineraliteit en een heerlijke frisheid.
Intense, briljante gouden kleur. Aroma's van gedroogd fruit en toast; hints van honing. Ruim, fluweelzacht, fris en delicaat in de mond.
Voor op tafel! Drink en bewaar 3 tot 5 jaar bij gegrilde witte vis à la plancha, zeevruchten of harde kaasschotels.