HomeInfoOver onsDegustatiesContactLevering/ Verzendkosten

Webshop » Per land » Witte wijn » OOSTENRIJK » Grüner Veltliner Löss Hiedler wit

Grüner Veltliner Löss Hiedler wit

Grüner Veltliner Löss Hiedler wit

€ 14,25

Beschikbaar

Wijnhuis: Weingut Hiedler
Regio: Langenlois, Kamptal, Oostenrijk
Druivensoort: 100% Grüner Veltliner
Locatie: Kamptal
Oogst: Selectieve handmatige pluk, 2 de helft van september
Vinificatie: Gecontroleerde gisting
Rijping: 4 maanden rijping in stalen vaten op de fijne gist,maart 2023 afgevuld op fles
Alcoholgehalte: 12 % vol.

Terroir:
De druiven voor deze wijn zijn afkomstig uit het kamptal,ze staan op een poreuze ,mineralische ondergrond,Löss genaamd.

Erkenningen:
Falstaff wijngids: 91/100

Volfruitige neus. Droge en sappig in de mond met op het pallet een symbiose van gele appel, meloen, steenfruit en kruisbes. Deze schitterende Oostenrijker heeft een heldere en krachtige structuur en is uitermate rijk en geconcentreerd.

WEINGUT HIEDLER

Ludwig Hiedler is een succesvolle wijnboer in het Kamptal. Hij heeft het familiewijngoed (opgericht in 1856) in 1981 van zijn vader overgenomen en uitgebreid tot 26 Hectare en een jaarlijkse productie van ongeveer 175.000 flessen. De Grüner Veltliner is hier het belangrijkste druivenras, 53% van de wijngaarden is er mee aangeplant.

Het Hiedler wijndomein straalt elegantie en een mediterrane sfeer uit. Als pionier van de ecologische wijnbouw, gebeurt al het werk in de wijngaard op een zo natuurlijk mogelijke manier, om een gezonde groei en ontwikkeling van de druiven te bewerkstelligen. Er wordt tevens veel aandacht besteed aan de selectie van de plant en aan de locatie waar hij moet opgroeien. Wanneer een wijnstok kan gedijen op de juiste bodem, dan is de eerste en belangrijkste stap voor het vinifiëren van een klassewijn reeds gezet.

Ludwig Hiedler: “The secret of good wine is balance.”

Evenwicht is hier hét kernwoord, zowel in karakter, in aroma’s, in complexiteit als in diepte. Dankzij de ecologische aanpak is het mogelijk om de wijnen op natuurlijke gisten te laten fermenteren. Daardoor verloopt het gistingsproces trager, waardoor de wijn meer elegantie, evenwicht en mineraliteit krijgt. Ook het bewaarpotentieel neemt hierdoor gevoelig toe. De wijnen van Ludwig Hiedler staan bekend om hun uitstekende rijpingspotentieel. Ze zijn jong al uitstekend drinkbaar, maar tonen hun ware klasse na enige jaren rijping.

Algemene voorwaarden - Privacyverklaring
Powered by EasyWebshop