Dolcetto di Ovada La Caplana
€ 10,00
La Soraia is het familibedrijf van Guido Natalino, gevestigd in het dorpje Bosio. In de hoog -gelegen wijngaarden produceert men de Cortese – druiven die men gebruikt voor de historische Gavi. De wijnen worden getypeerd door de oude kalhoudende klei in de bodem. Deze bodem geeft de wijnen hun uitgesproken karakter en complexiteit.
Druif : 100 % Dolcetto.
Wijnbereiding : De druiven worden met de hand geoogst. Na een zachte persing, volgt een klassieke vinificatie in inox bij lage temperatuur.na de fermentatie worden de wijnen gefilterd en rusten nog enkele maanden op fles.
Kleur : heldere intensgekleurde paarsrode wijn,
Neus en smaak: veel rijp rood fruit in de neus en een fijne kruidigheid. Hij is mondvullend met levendige fruitzuren en heel zachte tannines
Serveren bij: zomerse gerechten, smakelijk bij pasta's en charcuterieschotels.