Le Petit Clos Pinot Noir
€ 19,64
Type Rode wijn
Land Nieuw-Zeeland
Appellatie Marlborough
Wijndomein Domaine Clos Henri
Biowijn Ja
Druif pinot noir
Volume 0.750
Draaistop Ja
De aroma’s van chocolade, intense geuren van zwart fruit en licht gerookte noties zullen u aangenaam verrassen. In de mond zal het fruit zich versmelten met mooie zachte tannines. Dit alles zorgt voor een perfecte harmonie en een goed evenwicht. Deze rode wijn bezorgt u een waar genot ! Een grote concurrent voor vele Bourgognewijnen met een soepele ronde afdronk.
Wine Spectator – Petit Clos Pinot Noir 2014 – 89/100
‘Floral and fragrant, this offers a mix of dried lavender and rose petal nuances that give way to a core of juicy, bright wild strawberry and cherry flavors. Velvety tannins provide just the right amount of traction, with black tea and spice notes on the finish. ‘
The Wine Advocate – Petit Clos Pinot Noir 2015 – 88/100
Pale to medium ruby colored, the 2015 Petit Clos Pinot Noir offers up notions of mulberries and red currants with hints of underbrush, tar and dried Provence herbs. Medium-bodied with mouth-filling red berry and earthy flavors, it has firm, chewy tannins and seamless freshness, finishing with lingering savory notes.
De ware wijn. Nieuwsblad december 2011
Niet Zuid Afrika of Chili liet het voorbije jaar bij ons de grootste progressie optekenen maar wel Nieuw Zeeland, en dan nog verrassend in rood, hoewel de volumes al bij al vrij bescheiden blijven. Een land dat succes kent met zijn goed aromatische witte Sauvignon Blanc wijnen maar nu ook met Pinot Noir steeds meer bijval kent. ‘By Henri Bourgeois”, lezen we op het etiket van deze fraai geslaagde wijn. Geen onbekende want Bourgeois is één van de absolute topwijnmakers uit Sancerre, een regio die bekend staat voor Sauvignon en Pinot. Een ronduit zwoele wijn die niettegenstaande de flinke scheut alcohol toch mooi fris blijft met krokant rood fruit in neus en mond en een leuk peperig toetsje in de finale. Compleet en afgerond, best ietwat frisser schenken bij een stukje gebraden gevogelte. (Alain Bloeykens)