Vanni IGT Rosso Veronese
Druivensoorten: 40% Corvina Veronese, 60% Corvinone
Geografische locatie: Fumane, Verona, in het hart van de Valpolicella Classica-regio
Oogst: De druiven worden handmatig geoogst in de laatste tien dagen van september.
Drogen: Natuurlijke droging vindt plaats in speciale droogkamers (fruttaio).
Vinificatie: Het persen en ontstelen gebeurt in de eerste helft van januari.
Fermentatie: In roestvrijstalen tanks bij gecontroleerde temperatuur gedurende ongeveer 25 dagen.
Rijping: 18 maanden in nieuwe barriques en 14 maanden op fles.
DEZE VERONESE ROSSO IS EEN WIJN MET EEN GROOT KARAKTER & COMBINEERT ZIJN ENERGIEKE SMAAK GOED MET SAPPIGE GERECHTEN MET EEN STERKE SMAAK ZOALS GEROOSTERDE EEND, GESTOOFD HAZENVLEES OF GESTOOFD EVERZWIJN, GEGRILD RUNDVLEES. UNIEK IN COMBINATIE MET TRUFFEL. COMPLEXE WIJN VOOR STEVIGE MAALTIJDEN!