SHERRY HIDALGO OLOROSO FARAON
€ 19,30
De Faraón Oloroso is eveneens een 100% Palomina maar werd versterkt tot 17% alcohol en verbleef vele jaren op eiken vaten (solera systeem). Het resultaat is een zeer aromatische (hazelnoten, rozijnen, hout,.), droge maar rijke smaak met een kleine hint van zoetheid en een fluweelzachte afdronk. Schenk deze Oloroso op 16 à 17 graden, ideaal bij allerlei kazen of als aperitief.
VINICOLA HIDALGO
Vinicola Hidalgo is één van de oudste sherryproducenten in Sanlucar en werd gesticht in 1792 door Don José Pantaleon Hidalgo. Dit bedrijf wordt nog steeds gerund door de familie Hidalgo en is één van de weinige die nog onafhankelijk is gebleven. Hidalgo krijgt tegenwoordig internationaal veel aandacht door zijn prachtige en zeer consequente kwaliteit. Deze firma gebruikt enkel druiven van eigen wijngaarden te Balbaina en Miraflores, twee gemeenten in het “Jerez Superior District”. Javier Hidalgo, de motor achter de hedendaagse kwaliteit van dit huis, kent ook zeer veel faam in de paardensport. Zijn naam weerklinkt tussen de meest bekende ruiters van renpaarden.
Sherry is naast Champagne, dé aperitiefwijn bij uitstek. Maar ook bij de maaltijd kan deze bijzondere wijn verrassend uit de hoek komen. In het bruisende Sevilla wordt sherry geschonken bij tapas, bij lichte maaltijden of gewoonweg als heerlijke drinkwijn op één van de vele stemmige terrasjes.
Het verschil tussen fino en manzanilla
Een fino is een meer continentale sherry met een rijk geprononceerde notensmaak. manzanilla is sherry met invloed van het zeeklimaat, gelagerd aan de kustlijn, waardoor jodium één van de typische eigenschappen is. Doorgaans heeft een manzanilla meer finesse.