Rosalea, Young Mavrud
€ 12,76
Transparante en levendige paarse kleur. Een wijn met een medium body en matige zuurgraad, wat bijdraagt aan het frisse fruit in de smaak.
Food pairing Deze jonge Mavrud past goed bij pan-gemaakte gözleme of krokante varkensoren als voorgerecht. Je kunt hem ook combineren met vers gegrilde worst of sujuk. Een andere onweerstaanbare suggestie van ons voor deze sappige rode wijn is om hem te combineren met pure chocolade, vooral met gedroogde frambozen!
Variëteiten Mavrud
Oogst Een milde en warme winter. We verwelkomden de feestdag van Trifon Zarezan met winterzon in Sakar. Op 20 februari huilde de eerste wijnstokken van Rubin en Cabernet Franc, maar de lange, regenachtige en koude lente vertraagde hun bloei en bevruchting met ongeveer 2 weken. We gingen de zomer in met een goede vochtreserve in de wijngaarden. In juli en augustus was er een periode van extreem hoge temperaturen, typisch voor Zuid-Sakar. Toch noteren we een vertraging in de rijping van de druiven tijdens deze oogst van ongeveer een week tot 10 dagen. De geplande start van de druivenoogst op 4 september werd uitgesteld vanwege stortregens. We begonnen officieel op 7 september, precies 10 dagen later dan de vorige oogst.
De wijnstokken Langs de zachte heuvels van het Sakar-gebergte, niet ver van Harmanli, op een hoogte van 130 meter, op kaneel- en grijze bosbodems, cultiveren we onze Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Syrah, Chardonnay, Mavrud en Rubin druiven.
Technologie De vertraagde ontwikkeling van de druiven in 2023 vereiste dat we de opbrengst van Mavrud verminderden. De druiven werden op 24 september geoogst met een suikergehalte van 21%. De wijn heeft de belangrijkste processen ondergaan: alcoholische gisting, waarbij contact met de schillen 4 dagen is om de extractie van tannine uit de zaden te verminderen en een elegantere smaak te behouden, en malolactische gisting. Het werd bij lage temperatuur bezonken en meerdere keren overgeheveld. Gebotteld zonder filtratie op 26 oktober 2023. Er kan wat sediment op de bodem van de fles zitten.